Ingredienser
Marängbotten:
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 krm salt
2 msk maizena
1 tsk ättika (12%)
Yoghurtfromage:
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
4 gelatinblad
Garnering:
3 kiwi
Djupfrysta hallon
1 liten klase blå vindruvor
Så här gör du
Marängbotten och fromage kan lagas till dagen före serveringen.
Marängbotten:
Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en rund bakform med löstagbar kant.
Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sockret lite i taget.
När smeten är fluffig tillsättes salt, maizena och ättika. Vispa lite till.
Bred ut smeten i formen, lite högre mot kanterna än i mitten.
Värm ugnen till 200 grader. Sätt in formen längst ner i ugnen.
Stäng av ugnen efter fem min och låt kakan stå kvar tills ugnen är kall eller gärna över natten.
Yoghurtfromage:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Värm yoghurt, krama ur gelatinet och rör ner i yoghurten tills de lösts upp.
Häll upp fromagen i en skål och ställ den kallt minst 4 timmar timmar till att stelna.
Garnering:
Lägg marängbotten på ett fat, skeda upp fromagen på marängen och dekorera.
Serveringstips: Passar till starkt kaffe och någon chokladdessert.