Ingredienser
600 g fläskfilé
Smör till stekning
1 lök, fintärnad
200 g färska champinjoner
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 gul paprika, 175 g
1 röd paprika, ca 175g
75 g ädelost
1 dl vitvin
1 msk maizena
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
Ev. 1 brk kronärtskockor
Salt och nymalen vitpeppar
Så här gör du
Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Dela skivorna i halvor eller kvartar, beroende på filéns tjocklek.
Bryn köttet och flytta det till en gryta.
Skiva eller grovtärna champinjonerna.
Fräs löken och svampen, lägg allt i grytan.
Fyll på vatten och buljong och ost.
Koka upp och låt småputtra i 10 minuter.
Ansa paprikan och skär den i grova bitar eller korta strimlor.
Fräs paprikan lätt med lite smör i en panna.
Lägg paprikan i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Tillsätt kronärtskockorna om du vill använda dem.
Vispa ihop maizena med vitvinet och yoghurt.
Rör Maizena-blandningen i grytan och hetta upp igen till kokpunkten. Den behöver inte koka mera.
Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Receptidéen insänt av Kjersti Bylin Casteryd, Uppsala