Ingredienser
1 liter Lindahls Turkisk Yoghurt
1500 g lammkött
8 ägg
3 msk mjöl
2 vitlöksklyftor (stora)
Salt
Peppar
1 knippe bladpersilja
5 msk matolja
Så här gör du
Tillagas i lergryta i ugn vid 225 grader.
Köttet skärs i bitar och fräses snabbt i olja på alla sidor. Ta upp köttet ur pannan och låt rinna av. Spara spadet.
Lägg några skedar av stekspadet i lergrytan.
Vispa äggen lätt, tillsätt yoghurt.
Tillsätt under fortsatt vispning den rivna vitlöken, mjölet, salt och peppar.
Häll blandningen i grytan.
Lägg i köttet och resten av stekspadet.
Grädda i ugnen tills ytan är vacker brun.
Strö över den finhackade persiljan före serveringen.
Kommentar: Elbasan tava är en turkisk specialitet