Recept

Skriv ut

“Dönerkebab” med vitsås

46- 4 port

Ingredienser

Pitabröd
Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad

Kebab
500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs
2 tsk spiskummin, malen
3 tsk koriander, malen
½ msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 nypa torkad timjan
2 msk olivolja
salt & svartpeppar

Vitsås
2 dl Turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & svartpeppar

Så här gör du

1. Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter.

2. Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till.

3. Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.

Cookie Settings