Recept

Skriv ut

“Dönerkebab” med vitsås

46- 4 port

Ingredienser

Pitabröd
Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad

Kebab
500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs
2 tsk spiskummin, malen
3 tsk koriander, malen
½ msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 nypa torkad timjan
2 msk olivolja
salt & svartpeppar

Vitsås
2 dl Turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & svartpeppar

Så här gör du

1. Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter.

2. Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till.

3. Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.