Recept

Skriv ut

Cognacmarinerade päron med kanel- och kardemummayoghurt

46- 4 port

Ingredienser

4 st päron, delade på mitten och urkärnade

1 dl cognac

1 dl socker

2 dl vatten

2 st citroner, pressade

2 dl Cypriotisk yoghurt

1 krm kardemumma

½ tsk kanel

1 ½ msk honung

1 msk olja

Så här gör du

  1. Börja med att koka ihop socker, vatten, citron och congac. Kyl sedan ner lagen.
  2. Stek under tiden päronen så de får fin färg i en stekpanna med lite olja. Stek i ca 5 minuter på varje sida. Lägg ner dem i den nedkylda lagen och låt stå i ca 1 timme.
  3. Medan päronen marineras kan du blanda ihop yoghurt, honung, kardemumma och kanel.
  4. Efter ca 1 timme är det bara att lyfta upp de fina päronen och servera med en klick av kanel- och kardemummayoghurt. Härligt och enkelt.

Tips: Jag använder gärna Conference-päron eller svenska gråpäron då de är lite fastare i köttet. /Amir Kheirmand