Ingredienser
4 st päron, delade på mitten och urkärnade
1 dl cognac
1 dl socker
2 dl vatten
2 st citroner, pressade
2 dl Cypriotisk yoghurt
1 krm kardemumma
½ tsk kanel
1 ½ msk honung
1 msk olja
Så här gör du
- Börja med att koka ihop socker, vatten, citron och congac. Kyl sedan ner lagen.
- Stek under tiden päronen så de får fin färg i en stekpanna med lite olja. Stek i ca 5 minuter på varje sida. Lägg ner dem i den nedkylda lagen och låt stå i ca 1 timme.
- Medan päronen marineras kan du blanda ihop yoghurt, honung, kardemumma och kanel.
- Efter ca 1 timme är det bara att lyfta upp de fina päronen och servera med en klick av kanel- och kardemummayoghurt. Härligt och enkelt.
Tips: Jag använder gärna Conference-päron eller svenska gråpäron då de är lite fastare i köttet. /Amir Kheirmand