Recept

Skriv ut

Citronfromage à la Turque

16-30 4 port

Ingredienser

2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
4 gelatinblad
2 äggulor
1 dl socker
1 citron, saft och raspad skal
2 äggvitor

Så här gör du

Lägg gelatinen i kallt vatten i 10 minuter.
Vispa äggulor och socker poröst.
Krama ur gelatinen och smält den i mikron eller på vattenbad.
Det räcker med låg värme (40 – 50 grader).
Vispa äggvitorna till fast skum (maräng).
Rör ihop äggulesmeten med Turkisk yoghurt, gelatin, citronsaft och -rasp.
Blanda försiktigt marängen med smeten.
Häll fromagen i en vattensköljd form eller i 4 portionsformar.
Ställ den kallt i minst 4 timmar.
Vänd formen och lägg fromagen på ett serveringsfat.

Tips:
Häller du all fromag i en form, väljer du helst en av plåt eller aluminium eller annat tunnt material.
Doppa formen en kort stund i het vatten eller vänd den upp och ner och låt het vatten rinna över formen, så glider fromagen lättare ur formen.