Recept

Skriv ut

Chokladmousse med marinerade bär

16-30 4 port

Ingredienser

Mousse:
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
150 g vit choklad
1 ägg, rumstempererat
2 lime

Kryddkokta bär:
300 gr blandade bär
1 dl socker (eller efter behag)
1 vaniljstång
3 stjärnanis
10 svartpepparkorn
½ dl vatten eller vitvin

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Mousse:
Tvätta limen noga. Riv sedan av skalet på limen till fina strimlor på ett rivjärn. Se till att bara det gröna av skalet kommer med. Pressa sedan juicen ur limefrukterna.
Smält chokladen i en mikrovågsugn eller vattenbad, se till att den inte blir varmare än 50 grader. Spara lite av chokladen till att hyvla som garnering.

Blanda ner ägget i den smälta chokladen.
Vänd ner limeskalet och juicen i yoghurten och därefter choklad-/äggblandningen. Blanda noga.
Moussen är klar men skall stå några timmar i kylen så att alla smaker kommer fram. Moussen kan göras dagen innan den skall serveras.

Marinerade bär:
Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Värm vaniljstången och vaniljmärgen i vitvinet och vattnet tillsammans med pepper och stjärnanis.
Låt sjuda en minut och dra från värmen. Låt vila tio minuter och plocka sedan bort pepparkornen, anis och vaniljstången.
Tillsätt bären, värm försiktigt tills bären börjar safta sig. Låt svalna. Detta kan göras dagen innan så att alla smaker kommer fram.

Serveringstips:
Serveras i ett glas med moussen i botten och de kryddkokta bären ovanpå kalla bär. Garnera med lite hyvlad vit choklad på toppen.

Cookie Settings