Ingredienser
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 äggulor
1 vaniljstång (alt. 2 tsk vaniljsocker)
2 msk vatten
100 gr mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
Så här gör du
Skrapa ur vaniljstången. Vispa vaniljmärgen med äggulorna och vattnet på svag spisvärme eller över vattenbad tills smeten börjar tjockna. Den skall inte bli fast (kokas).
Ta upp skålen ur vattnet och slå de vispade äggulorna i en matberedare eller en bunke. Vispa tills blandningen har svalnat.
Hacka chokladen, ställ in den i mikrovågsugnen och låt den smälta till högst 55 grader.
Blanda först ner 1/3 av yoghurten i den smälta chokladen. Blanda sedan ner äggvispet och resten av yoghurten.
Häll upp i serveringsskålar och ställ i kylen över natten.
Serveringstips: Ersätt en del av vattnet med starkt kaffe, konjak eller likör.
Serveras med en klick grädde och garneras med en bit mörk choklad.