Recept

Skriv ut

Charlotte à lá Russe

46- 4 port

Ingredienser

Rulltårta:
5 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
4 dl persikapuré
1 msk florsocker

Fyllning 2:
4 dl Lindahls Rysk Yoghurt
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
4 dl frysta jordgubbar
4 gelatinblad

Så här gör du

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda torra ingredienser och sikta dem under omrörning i skummet.
Bred jämn på en bakplåtspapper klädd plåt.
Grädda i ugnen i 225° C i 7-10 min.

Vänd tårtbotten på ett lättsockrat bakplåtspapper.
Låt svalna något.
Blanda florsocker och persikopuré och bre på tårtbotten.
Rulla till en rulltårta, linda i bakplåtspappret och låt kallna helt.
Skär i tunna skivor.
Lägg gelatinen blött i riklig med kallt vatten i 5 minuter.
Smält chokladen i mikron.
Mosa tinade jordgubbar till puré.
Vispa grädden med vaniljsocker till fast skum.
Krama ut vattnet ur gelatinen och smält den i mikron
Rör ihop fruktpuré och gelatinen.
Blanda försiktigt grädden med purén.
Fordra en rund skål med plastfolie och lägg tårtskivorna runt skålens kant.
Häll gräddblandningen i formen, knacka lätt för att undvika luftfickor.
Täck med plastfilm och låt kallnar i kylskåpet över natten.
Vänd tårtan på serveringsfat och ta bort plastfolien.

Tips:
Ljumma jordgubbspurén lätt innan den blandas med gelatinen
Garnera tårtan med vispad grädde och färska bär

Receptet insänt av
Maarit Salonen, Oulu, Finland