Ingredienser
Rulltårta:
5 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning 1:
4 dl persikapuré
1 msk florsocker
Fyllning 2:
4 dl Lindahls Rysk Yoghurt
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
4 dl frysta jordgubbar
4 gelatinblad
Så här gör du
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda torra ingredienser och sikta dem under omrörning i skummet.
Bred jämn på en bakplåtspapper klädd plåt.
Grädda i ugnen i 225° C i 7-10 min.
Vänd tårtbotten på ett lättsockrat bakplåtspapper.
Låt svalna något.
Blanda florsocker och persikopuré och bre på tårtbotten.
Rulla till en rulltårta, linda i bakplåtspappret och låt kallna helt.
Skär i tunna skivor.
Lägg gelatinen blött i riklig med kallt vatten i 5 minuter.
Smält chokladen i mikron.
Mosa tinade jordgubbar till puré.
Vispa grädden med vaniljsocker till fast skum.
Krama ut vattnet ur gelatinen och smält den i mikron
Rör ihop fruktpuré och gelatinen.
Blanda försiktigt grädden med purén.
Fordra en rund skål med plastfolie och lägg tårtskivorna runt skålens kant.
Häll gräddblandningen i formen, knacka lätt för att undvika luftfickor.
Täck med plastfilm och låt kallnar i kylskåpet över natten.
Vänd tårtan på serveringsfat och ta bort plastfolien.
Tips:
Ljumma jordgubbspurén lätt innan den blandas med gelatinen
Garnera tårtan med vispad grädde och färska bär
Receptet insänt av
Maarit Salonen, Oulu, Finland