Recept

Skriv ut

Caesarsallad med bacon

4 port

Ingredienser

4 skivor vitt bröd, skuret i tärningar
300 gram bacon
2 romansalladshuvuden, sköljda och skurna i grova bitar
salt och svartpeppar

Caesardressing
4 sardellfiléer, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
3 dl rysk yoghurt
100 gram parmesanost, finriven
salt och svartpeppar

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

1. Blanda ihop alla ingredienser till caesardressingen.
2. Stek baconet frasigt och lått det rinna av på lite hushållspapper. Spara 2 msk av baconfettet.
3. Stek brödtärningarna frasiga i baconfettet
4. Lägg upp sallad, bacon, krutonger och toppa med dressingen. Har du lite mer parmesan kvar kan du hyvla över lite extra med en potatisskalare.

Cookie Settings