Recept

Skriv ut

Bönsallad med saffran

46- 6 port

Ingredienser

3 dl Turkisk Yoghurt
3 dl torkade, stora vita bönor
1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
3 lagerblad
Salt

1 stor rödlök, tärnad
6 tomater, i grova bitar
1 påse saffran
2 tsk italiensk salladskrydda

Så här gör du

OBS! Receptet kräver förberedelser.

Blötlägg bönorna i rikligt med vatten i 12 timmar.
Hetta upp vattnet med salt, buljongtärning och lagerblad. Koka bönorna i vattnet tills de känns mjuka, ca 1 timme. Häll av vattnet i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda 1 dl yoghurt med saffran och värm försiktigt utan att låta koka.
Rör ihop saffransyoghurten med salladskrydda och resten av yoghurten. Blanda dressingen med bönorna, tomaterna och löken.
Kontrollera smaken.
Tips:
Bra som tillbehör till grillrätter eller buffé.
Givetvis kan du använda konserverade stora vita bönor (bondbönor).
Den blandade salladen bör ätas inom några timmar eftersom tomaterna kan vattna sig.

Receptidén insänt av Clarissa Fröberg, Stockholm