Ingredienser
2 lökar, skivade
2 röda paprikor, strimlade
smör eller olja till stekning
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
Ca 600 g biff eller lövbiff
½ tärning kött eller grönsaksbuljong
1 dl persilja, grovhackad
2-3 dl Lindahls Rysk Yoghurt
salt och peppar
Så här gör du
Fräs lök och paprika i smör eller olja i en kastrull i ett par minuter.
Rör ner tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Dra kastrullen åt sidan.
Strimla köttet och stek det i smör eller olja i en stekpanna, lite i taget.
Köttet ska få färg runt om.
Lägg köttet i kastrullen och häll 1 dl vatten i stekpannan och låt koka upp.
Häll det i kastrullen och stek resterande kött på samma sätt igen.
Smula i buljongen och låt småputtra i ca 15 minuter.
Rör ner yoghurten och koka upp igen.
Smaka av med salt, peppar och strö i persilja.
Servera med ris, potatis eller ett gott surdegsbröd och en grön sallad.
Receptet skapat av Yoghurtskolan