Ingredienser
Botten:
2 ägg
1,5 dl socker, 140g
1,5 dl mjöl, 90 g
1 tsk bakpulver, 5 g
Smör till formen
Har man inte tid att baka går det såklart lika bra med färdiga bottnar.
Fyllning:
2 dl Lindahls rysk yoghurt
2 dl vispgrädde
2 dl valfria bär ( eller sylt alternativt lemon curd, vad barnen tycker är gott)
Topping:
Minimarshmallows
Bär
Så här gör du
Botten:
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Sikta mjöl och bakpulver och blanda försiktigt med äggsmeten. Fyll smeten i en välsmord form med löstagbar botten.
Grädda i nedre delen av ugnen 15 min vid 175 grader. Sänk temperaturen och grädda ytterligare 20 min vid 150 grader.
Låt kallna. Ta botten ur formen (skär ev. loss kanten med en smal kniv).
Dela botten i mitten och lägg den nedre delen på ett tårtfat.
Fyllning:
Vispa upp grädden och rör i rysk yoghurt. Blanda i bär/sylt/lemoncurd.
Topping:
Minimarshmallows
Bär