Recept

Skriv ut

Äppelyoghurtbröd

46- 1 st port

Ingredienser

1 x 1,5 liters sockerkaksform

4 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
2 dl havregryn, 75 g
5 dl siktad dinkelmjöl, 290 g
1 dl linfrön, 75 g
1 dl russin, 60 g
2 tsk bikarbonat, 10 g
1 tsk havssalt, 10 g
1 rivet äpple, 200 g
3 msk honung, 50 g
Smör eller olivolja till formen

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner yoghurt, honung och rivet äpple. Blanda noggrannt till en jämn smet.
Häll smeten i en smord kakform och släta till med en sked eller slickepott.
Grädda brödet längst ner i ugnen vid 170 grader i ca 70-90 min. Sänk gärna temperaturen till 150 grader efter halva tiden. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna under en bakduk.

Brödet är väldigt tungt och saftigt.
Byter du halva mängden dinkelmjöl mot vetemjöl får du ett lättare bröd.

Receptet insänt av Emma Eriksson, Katrineholm

Cookie Settings