Recept

Skriv ut

Äppelkompott med kanelströssel

16-30 4 port

Ingredienser

Äppelkompott:
4 små svenska äpplen
Mald ingefära och kardemumma efter smak
½ dl vatten

Kanelströssel:
1-1½ msk smulade bran flakes
1 msk havregryn
1 msk vetemjöl
2 krm mald kanel
8 sötmandlar strimlade/grovhackade

Yoghurttopping:
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
¾ tsk vaniljsocker

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.
Äppelkompott:
Skala, kärna ur och skär äpplena i centimeterstora kuber. Koka på svag värme i lite vatten. Strö över lite ingefära och kardemumma. Äpplena smälter på 5 min. Låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna och smula ner margarinet. Gör smulorna stora eller små genom att anpassa mängden margarin.
Lägg smulorna intill varandra på ett bakplåtspapper och grädda ca 7 min på 225 grader. Låt svalna på plåten.

Blanda yoghurt med vaniljsocker. Låt stå i kylen tills serveringen.
Ta fram två glas som rymmer drygt 2 dl.
Skeda i äppelkompotten i botten av glasen.
Fortsätt med yoghurt. Strö över kanelströssel. Servera.

Variera:
Prova med rabarberkompott eller rårörda hallon när det är säsong för det.