Ingredienser
Älgfärsbiff:
1 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
500 g älgfärs, alt nötfärs
1st rödlök, fintärnad
1 ägg
1 dl havregryn
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
1 tsk salt
Smör till stekning
1 msk smör
Dressing:
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 krm svartpeppar, nymalen
1 msk citronsaft
Sallad:
3 tomater
1 clementin
1 paprika, röd eller gul
1 rödlök, liten, fintärnad
4 – 6 blad savoykål, beroende på storleken
1 msk persilja, finklippt
Så här gör du
Fräs löken i smör på svag värme. Den skall inte få färg.
Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till biffarna.
Forma 4 biffar och stek dem i en stekpanna vid medelvärme.
Dressing:
Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Ställ kallt i någon timme.
Sallad:
Skala clementinen och dela i kyftor. Ta bort de vita strängarna.
Skär clementinklyftorna och paprikan i små bitar.
Skär bort mittensträngen på savoykålsbladen, dela bladen ytterligare en gång på längden och finstrimla dem.
Blanda alla ingredienser till salladen.
Lägg salladen på serveringsfat och skedar dressingen på salladen eller servera den på sidan om.
Tips:
Använd nötfärs om det inte finns älgfärs.
Forma färsen till en enda stor biff och stek den sakta. Den blir saftigare då.
Receptidén insänt av Ulla Jönsson