Ingredienser
1 rund kakform med löstagbar botten, ca 24 cm
250 g osötade Digestive, ca 16 st
100 g svalt, smält smör
Fyllning:
2 msk olja
1 purjolök (eller 5 salladslökar), 150 g ansad
250 g Philadelphia
3 dl Lindahls Rysk Yoghurt, 300 g
5 ägg
200 g stekta kycklinglår, (lårfilé) utan ben och skin
150 g soltorkade tomater
100 g rivet ost
Salt, peppar
Så här gör du
Krossa Digestivekex och blanda med smöret.
Pressa blandningen i formen och ställ kallt.
Skiva purjolöken tunt löken och fräs den i oljan utan att den få färg, låt kallna.
Tärna kycklingköttet.
Rör Philadelphia och yoghurt till en slät smet.
Tillsätt äggen, löken, hackade soltorkade tomaterna, köttet, osten och purjolöken.
Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen vid 160 grader i 60 – 70 min tills fyllningen har stelnat.
Täck över med folie vid behov.
Receptet insänt av
Elena Dobrea, Malmö