Recept

Skriv ut

Hasta pasta

31-45 4 port

Ingredienser

3 dl Turkisk Yoghurt
400 gr Penne Rigate
400 g kycklingfilé
1 msk chilisås
10 soltorkade tomater
1 dl gröna oliver
Ca ½ pkt ruccolasallad
3 färska tomater
Ca 1 dl Turkisk Yoghurt till garnering

Så här gör du

Koka pasta enligt anvisning på påsen.
Salta, peppra kycklingfiléerna och stek dem.
Blanda chilisås med 4 dl yoghurt, rör om ordentligt.
Hacka de soltorkade tomaterna i grova bitar.
Skär kycklingfiléerna i skivor.
Blanda den smaksatta yoghurten med den varma pastan, de soltorkade tomaterna och oliverna.
Blanda sist i kycklingfiléerna, rör försiktigt så att skivorna inte går sönder.

Lägg rätten i en värmetålig skål (gärna en skål som är relativ grund och vid, då det blir snyggast upplagt).
Täck alltsammans med ruccolasalladen .
Skiva de färska tomaterna och lägg dem ovanpå ruccolasalladen, klicka ut yoghurt med en sked, jämn fördelat över salladen och tomaterna.