Ingredienser
150g turkisk yoghurt
100g smör (rumstempererat)
125g socker
1/2 vaniljstångs innehåll
2 ägg
125g mörk choklad
2-3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulv
Så här gör du
Skumma smör, socker och vanilj ca. 10 minuter, tills det blir fluffigt och vitt. Separera äggulan från äggvitan och tillsätt äggulan i smeten.
Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i smeten.
Lägg i yoghurt, mjöl och bakpulver och blanda.
Skumma äggvitan tills den blir ett fast skum och ös långsamt ned den smeten.
Smöra en form 24×24 cm och häll i smeten (tunt teflon eller silikon former passar inte). Grädda i ugn på 180 grader i 40 till 45 minuter.
Låt kakan svalna helt och skär i rutor. Serveringstips: Smält choklad och häll över och garnera med hallon.