Ingredienser
3 dl Turkisk Yoghurt
600 g kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
50 g fetaost
2 dl hönsbuljong
2 tsk soja
2 tsk oregano
1 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Paprikapulver
1 knippe persilja
10-12 svarta oliver
Så här gör du
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Bryn den sedan i en teflonpanna och låt den nästan bli genomstekt.
Fräs vitlök med lite olivolja i en gryta, tillsätt buljongen, fetaosten (som mosas ned i skyn), oreganon och sojan.
Rör ut mjölet i yoghurten och vispa ner i skyn. Låt koka i 5 minuter.
Lägg i kycklingfileérna och låt dessa puttra i såsen ca 15 min.
Ganera med finklippt persilja och oliver just före servering.
Serveringstips:
Klyftpotatis och en sallad på rödlök, tomat och fetaost. En skål med smaksatt yoghurt är gott till.