Recept

Skriv ut

Kantarell- och köttfärspaj

46- 4 port

Ingredienser

1 tårtform med löstagbar botten, 24 cm i diameter
Pajdeg
0,75 dl olivolja
4 dl mjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning 1
0,5 liter kantareller, avrunna konserverade eller motsvarande färska/torkade
1 st lök, fintärnad
2 st vitlöksklyftor, tärnade eller rivna
500 g nötfärs
salt, svartpeppar, timjan
1 msk smör till stekning

Fyllning 2
5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
4 msk majonnäs
1 ägg
4 dl riven ost

Så här gör du

Blanda och knåda ihop alla ingredienser till pajdegen.
Tryck ut i en pajform.
Ställ i kylen medan fyllningarna förbereds. (Ingen förgräddning behövs)

Fräs lök och vitlök i smör.
Tillsätt kantareller och bryn dem lätt, ställ åt sidan.
Bryn köttfärsen i samma panna.
Blanda köttfärs och kantareller.
Smaka av med salt, peppar och timjan.
Rör ihop yoghurt, ägg och majonnäs.
Smaka av med salt, peppar.
Lägg köttfärsblandningen i pajskalet och släta till.
Bred yoghurtblandningen ovanpå köttfärsen.
Strö osten jämn över hela pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 2000 i ca 30 minuter.
Sänk ev. temperaturen till 1750 efter halva gräddningstiden.

Tips: Servera med en fräsch sallad och nygräddad baguette.

Receptet insänt av Linnéa Morén, Skellefteå