Recept

Skriv ut

Grekisk köttfärspaj

46- 4-6 port

Ingredienser

Pajskal:
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt

Topping:
2 st ägg
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl riven ost
färsk oregano

Fyllning:
2 st rödlökar, fintärnad
2 msk olivolja
400 gram köttfärs
1,5 dl Kalamaris oliver, urkärnade, skivade
150 g fetaost, smulad
15 soltorkade tomater, grovhackade
Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

Sikta ihop mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop med övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i 30 minuter.
Nagga degen och grädda vid 200 grader i 10 minuter.
Låt skalet svalna.

Rör samman yoghurt och ägg. Smaka av med salt och peppar.
Bryn löken och köttfärsen. Tillsätt oliver, fetaost och tomater.
Smaka av med salt och peppar.

Fyll pajskalet med köttfärsblandningen, täck med äggstanningen och strö den rivna osten.
Grädda i ugnen i ca 2 – 30 min.
Före servering garnera med oregano.

Tips: Servera med en fräsch sallad och Tzatziki (receptet finns på hemsidan)

Receptet insänt av Lin Holmquist, Örebro