Ingredienser
Ca 10 pannkakor
2 + 2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
175 g fetaost, mosad
1,5 dl mjölk
1,5 dl siktat dinkelmjöl
3 st ägg
100 g kokt skinka, tärnad
Salt och ev. socker
Smör till stekning
Så här gör du
Vispa mjölet, 2 dl yoghurt och mjölken till en slät smet.
Tillsätt fetaost, äggen och skinkan.
Smaka av med salt och ev. 1 tsk socker.
Grädda tunna pannkakor med en klick smör på medelvarm platta.
Servera resten av yoghurten i en skål vid sidan om.
Tips:
Servera med en fräsch sallad av t.ex. babyspenat, oliver och röd paprika.
Byter du halva mängden dinkelmjöl mot vetemjöl får du en fastare pannkaka.
I stället för att vända pannkakorna med stekspade kan du vända dem i en annan varm stekpanna.
Receptidéen insänt av Lena Holstein, Lund