Ingredienser
250 g nötfärs
1 gul lök, tärnad
125 g morötter, tärnade
75 g rotselleri/palsternackor, tärnade
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk oregano
½ tsk timjan
1 l vatten
1 buljongtärning
250 g potatis, tärnade
2 msk vetemjöl
1 msk kinesisk soja
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
salt och peppar
1 msk persilja, hackad
2 msk olja till stekning
Så här gör du
Fräs köttfärsen i stekpanna och flytta i en gryta.
Fräs löken och grönsakerna 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, oregano, timjan och vetemjöl.
Fräs ytterligare 2 minuter.
Lägg fräset i grytan med färsen.
Tillsätt vatten, potatis och buljongtärning.
Rör om ordentlig så att redningen blandas.
Låt koka upp under omrörning och sjuda i 10-15 minuter till potatisen och grönsakerna känns mjuka.
Rör ner yoghurt, soja och smaka av med salt och peppar.
Hett upp igen men låt inte koka mera
Lägg upp i serveringskärl och garnera med persilja.
Tips:
Vikten avser ansade grönsaker.
Krydda med några stänk Tabasco
och/eller 1 msk Ajvar relish.
Receptidéen insänt av Maritta Linder Larsson, Högsäter