Recept

Skriv ut

Köttgryta med äpplen och plommon

46- 4 port

Ingredienser

600 grytbitar av nötkött, ca 2 cm³
1 stor gul lök, tärnad
1,5 dl rödvin, alt. köttbuljong
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
2 tsk japansk soja
2,5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
1 msk vetemjöl
2 äpplen
10 katrinplommon, kärnfria
½ dl kokosflingor
Smör till stekning
2 msk persilja, hackad

Så här gör du

Hetta upp en stekpanna och bryn köttet, ev. i omgångar, med lite smör. Flytta över i en gryta.
Fräs löken och lägg i grytan.
Tillsätt alla kryddor, soja och vinet/köttbuljongen.
Låt koka upp och sjuda under lock i 1½ till 2 timmar, beroende på köttets kvalité.
Ansa äpplena och skär dem i 1 cm³ stora kuber.
Dela katrinplommonen i 4 bitar.
Rör ihop yoghurt och mjölet till en slät smet.
Rör ner mjölblandningen i grytan och låt koka upp igen.
Tillsätt äpplena och plommonen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Rör försiktigt om då och då.
Smaka av. Salta och peppra mera vid behov.
Lägg i serveringskärl och strö persilja över.

Tips: Servera med kokt potatis eller ris.

Receptet insänt av Kaija Nieminen, Kausala, Finland