Recept

Skriv ut

Grekisk lasagne

4 port

Ingredienser

Köttfärssås:
500 g nötfärs eller lammfärs
2 gullökar, fintärnade
1 msk smör till stekning
1 vitlöksklyfta, pressad
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl röd paprika, grovtärnad
1,5 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1-2 tsk honung

Sås:
2 äggulor
6 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2,5 dl riven mager ost
½ dl persilja, finhackad

8 lasagneplattor, färska

Så här gör du

Hetta upp smöret i en panna och fräs löken och vitlöken i den.
Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått lite färg och blivit smulig.
Tillsätt tomaterna, paprikan, saltet och kryddornar.
Koka upp och låt puttra i pannan i fem minuter.
Vispa samman äggulorna, yoghurten, persiljan och osten.
Lägg ett tunt lager av yoghurtsåsen i botten på en ugnssäker form.
Varva sedan köttfärssåsen, lasagneplattornar och yoghurtsåsen.
Avsluta med yoghurtsåsen på toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen vid ca 200 grader i ca 30 minuter.

Servera med en fräsch sallad.

Tips:
Använder du torkade lasagneplattor tillsätter du 1 dl vatten i köttfärssåsen.