Ingredienser
600 g fläskfilé
1 stor gullök, fintärnad
½ purjolök (det vita), strimlad
8-10 champinjoner, skivade
½ kalvbuljong tärning
1 msk ljus Dijonsenap
1 knippe gräslök, finskuren
1 msk färsk dragon, finskuren
1,5 dl grädde
½ dl vitt vin eller vatten
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 tsk maizena
Smör och olja till stekning
Salt och peppar
Så här gör du
Putsa och skär fläskfilén i centimetertjocka skivor, salta och peppra dem.
Hetta upp en panna med smör och lite olja och stek fläskfilén hastigt på båda sidorna tills dem har börjat få lite färg.
Ta av dem och ställ in dem i ugnen på 75 grader.
Hetta upp lite smör och olja i en gryta och bryn lök, purjolök och champinjonerna tills det har fått lite färg.
Tillsätt senapen, dragonen, gräslöken, buljongtärningen och grädden. Låt sjuda i någon minut.
Vispa ihop yoghurten, vinet och maizena.
Lägg köttet och steksaften i grytan med såsen.
Rör i yoghurtblandningen och hetta upp igen. Grytan bör inte kokas mera.
Smaka av rätten med salt och nymalen peppar.
Tips:
Garnera med gräslök och lite dragon.
Receptet insänt av:
Caroline Jönsson, Huskvarna