Recept

Skriv ut

Pasticcio

46- 4 port

Ingredienser

Köttfärssås:
2 st gullök, grovtärnad
1 st röd paprika, i grova bitar
1 st grön paprika, i grova bitar
1 brk krossade tomater
500 g köttfärs
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk oregano
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar

300 g pasta, t.ex. Fussilli eller makaroner
300 g riven ost, gärna lagrad

Täcke:
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
3 st ägg
1 krm muskot, riven

Så här gör du

Stek löken i 2 msk olja tills den börjar få färg. Tillsätt paprika och fortsätt steka en kort stund. Lägg blandningen i en gryta.
Bryn köttfärsen i resten av oljan. Rör köttfärsen i lök/paprikablandningen och tillsätt övriga ingredienser till såsen.
Koka upp såsen och låt sjuda 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på påsen.
Rör ihop ingredienserna till täcket.
Varva rätten i en ugnsäker form enligt följande:
köttfärssås – pasta – ost – köttfärssås – pasta – ost – köttfärssås – pasta – täcke – ost.
Sätt i mitten av ugnen och grädda vid 200 grader i ca 30 minuter tills osten har fått fin färg.

Serveras med en fräsch sallad.