Ingredienser
3,5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
350 g grovmalen nötfärs
3 msk rapsolja
70 g gul lök, fintärnad
2 tsk paprikapulver
250 g krossade tomater
3 msk vetemjöl
½ liter vatten
½ buljontärning
1 vitlöksklyfta, pressad
100 g lasagneplattor
60 g riven ost
Salt, chilipulver, oregano
Så här gör du
Hetta upp oljan och bryn löken och nötfärsen.
Tillsätt paprikapulver och mjöl. Fräs en kort stund.
Fyll på vatten, buljontärning och krossade tomater.
Koka upp och låt sjuda i tio minuter.
Tillsätt yoghurt och vitlök. Smaksätt med salt, chilipulver och oregano.
Varva sås och lasagneplattor i en ugnsfast form som vanligt. Börja och avsluta med sås.
Strö osten på överst och grädda i ugnens nedre del 30 – 45 minuter, beroende på antalet portioner och kärlets material och form.
Börja med 200 grader och sänk temperaturen när lasagnen börjar få färg. När det inte känns något motstånd med en provsticka är rätten klar.