Ingredienser
Pannbiff:
1½ dl Lindahls Turkisk Yoghurt
500 g köttfärs
2 skivor vitt bröd utan kanter
2 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk chilisås
2 tsk italiensk salladskrydda
2 krm svartpeppar, malen
2 tsk salt
1 msk rapsolja
Salsa:
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
100 g fetaost, mosad
1 knipe bladpersilja, hackad
½ granatäpple
Salt och peppar
Så här gör du
Biffar:
Rör ihop yoghurt och ägg. Smula brödet och lägg det blött i yoghurtblandningen.
Blanda alla ingredienser till en fin smet.
Forma smeten till 4 biffar. Bryn biffarna i olja. Flytta biffarna försiktigt till en ugnsfast form och stek dem färdiga i ugnen vid 200 grader.
Salsa:
Gröp ut kärnorna ur granatäpplet.
Blanda kärnorna med övriga ingredienser, men spar gärna några kärnor till garnering. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med en fräsch sallad och klyftpotatis.
Tips:
Du kan köra potatisen samtidigt som biffen i ugnen.