Ingredienser
3 dl Grekisk yoghurt
1 msk chilisås
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk vitvinsvinäger
600 gram vitkål, strimlad
1 rödlök, tunt skivad
1 st morot, riven
4 st hamburgerbröd av bra kvalitet
600 gram högrevsfärs
1 msk matolja
1 msk smör
1 st bifftomat, skivad
100 gram Allerum vällagrad Cheddar, riven
Salt, socker och svartpeppar
Så här gör du
1. Blanda ihop yoghurt, chilisås, vitlök och vitvinsvinäger i en stor bunke. Lägg i vitkål, morot och rödlök och rör runt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker.
2. Grilla brödet i en torr panna eller i ugnen.
3. Gör 4 hamburgare som är lite större än brödet. Salt och peppra och stek på hög värme i olja och smör. Lägg på osten när köttet är vänt en gång.
4. Lägg tomat och kött på bottenbrödet, toppa med coleslaw och lägg på locket.