Ingredienser
3 dl Grekisk Yoghurt
3 dl vispgrädde
6 äggvitor
6 äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl lime- eller citroncurd
1 msk varm vatten
Till garnering:
Mandelbiscotti eller mandelmaränger, grovkrossade
Jordgubbar eller andra bär
Så här gör du
Vispa grädden till fast skum, sätt i kylen.
Blanda äggulor, florsocker, vaniljsocker, curd och 1 matsked varmt vatten och vispa under 10 minuter till en fluffig smet.
Vispa i en tredje bunke äggvitorna till en nästan fast marängmassa.
Blanda varsamt först gulorna med grädden och vänd sedan marängen under massan.
Klä en sockerkaks- eller tårtring (1,5 lit) med matfilm. Fyll glassmassan i formen, täck med matfilm och frys in under minst 6 timmar.
Sätt glassen i kylen 20 – 30 minuter före servering.
Portionera och lägg på kylt serveringsfat.
Garnera med bär och biscotti eller mandelmaränger.
Receptet insänt av
Kjersti Bylin Casteryd, Uppsala