Ingredienser
1 l grekisk yoghurt
1 stor apelsin
3 dl strösocker
1 dl havregryn
20 g smör
2 msk strösocker
2 äggulor
3 cl sött vitt vin
2 msk strösocker
Så här gör du
Finriv det yttersta skalet av apelsinen och pressa ½ dl apelsinjuice.
Blanda samtliga ingredienser till glassen och frys den sedan i en glassmaskin.
Om du inte har glassmaskin går det bra att lägga den blandade yoghurten i en plastbunke. Ställ sedan bunken i frysen och rör runt i glassen en gång i halvtimmen tills den är frusen.
Lägg havregryn, smör och strösocker i en stekpanna och stek på medelhög temperatur tills havregrynen blivit lätt rostade och frasiga. Låt havregrynen svalna.
Lägg äggulor, vin och strösocker i en kastrull. Ställ kastrullen på medellåg värme och vispa tills sabayonnekrämen är krämig och luftig.
Fördela sabayonnen direkt i 4 tallrikar, lägg i glass och toppa med havresmulet.