Ingredienser
Pannkaka:
1 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl mjöl
4 dl mjölk
4 ägg
1 km salt
1 tsk socker
2 msk smält smör
Fruktsallad:
6 dl exotiska frukter i bitar, t.ex.
Ananas
Mango
Papaya
Galiamelon
Granatäpple
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 msk flytande honung
1 msk mynta, finskuren
Så här gör du
Rör ihop en slät pannkaksdeg av alla ingredienser. Sila degen om den inte är slät. Låt smeten vila i tio minuter.
Smör en ugnsfast form och fyll i degen i den. Grädda i ugn vid 225 grader i ca 30 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Ansa och skär frukterna i snygga bitar. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Blanda kärnorna med övriga frukter. Lägg salladen i en skål.
Blanda yoghurt med honung och mynta.
Ringla såsen över fruktsalladen eller servera den på sidan om.
Tips:
Du kan byta granatäpplet mot 1 msk finhackad, syltad ingefära.