Ingredienser
1 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
300 g getost
3 ägg
Salt och peppar
Vetemjöl
8 skivor formfranska alt. skorpmjöl
Rapsolja till fritering
Så här gör du
Skär bort kanterna på brödet och mixa det i en matberedare till fina smulor.
Mosa getosten och blanda med yoghurt och en äggula. Spar vitan. Känns massan för tunn tillsättes lite av brödet.
Forma getosten i 16 – 20 bollar.
Vispa upp äggen och vitan med 1 msk vatten.
Dubbelpanera bollarna:
Först i vetemjöl, sedan i äggsmeten och sist i brödet. Vänd sedan bollarna ytterligare först i äggsmeten och sedan i brödet.
Hetta upp oljan til 175 grader.
Fritera getosten i 1 till 2 minuter tills de är gyllenbruna.
Låt dem torka på hushållspapper och servera omgående.
Serveras gärna med hjortronsylt.