Recept

Skriv ut

Fromage på yoghurt

16-30 6 port

Ingredienser

Ca 3½ dl Lindahls Grekisk Yoghurt
½ vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
3 msk socker
1 apelsin
4 blad gelatin
3 äggvitor

Så här gör du

Fläk upp vaniljstången och skrapa ner kornen i yoghurten.
Skölj apelsinen och riv ner skalet i yoghurtblandningen.
Pressa apelsinen och tillsätt saften.
Lägg gelatinbladen ca 10 min i rikligt med kallt vatten.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i hett vattenbad.
Låt gelatinet svalna till fingervärme.
Rör ner det under omrörning i yoghurtblandningen.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret efter hand. Vänd marängen försiktigt in i yoghurtblandningen.
Häll fromagen i serveringsskål och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

Serveringstips: 1 dl vispad grädde kan tillsättas fromageblandningen efter att vitorna har blandats i smeten.