Recept

Skriv ut

Mousse di Yoghurt Limon

16-30 4 port

Ingredienser

2½ dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 blad gelatin
1 dl florsocker
1½ dl vispgrädde
2 msk citronlikör
1/3 dl vatten
½ dl socker
30 gr pecannötter
Finrivet skal från ½ citron

Så här gör du

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa ihop yoghurt med florsocker, grädde och likör.
Krama ur gelatinbladen. Värm gelatinet med 1 dl av yoghurtmixen under omrörning så det smälter. Låt svalna något.
Blanda det smälta gelatinet med resten av yoghurtmixen.
Lägg upp i serveringsskålar. Låt stå i kylen i ca 4 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten och socker. Värm under omrörning till sockret smälter. Låt svalna.
Vänd ner nötterna i den kalla sockerlagen. Lägg dem på en djup plåt. Rosta i ugnen ca 5-10 min.
Toppa moussen med rostade nötter och rivet citronskal.