Ingredienser
3 dl Lindahls Grekisk yoghurt
2 blad gelatin
½ dl stark saft (bland eller jurdgubb)
1 dl vispgrädde
1 msk socker
Färska bär till garnering
Så här gör du
Vispa grädden med sockret och ställ kallt.
Blötlägg gelatinen i lite vatten under 5 minuter.
Värm yoghurt till rumstemperatur (t.ex. sakta i mikron).
Krama ur gelatinen.
Värm saften och smält gelatinen i den (t.ex. i mikron).
Rör hälften av yoghurten i gelatinblandningen och rör sedan denna blandning i resten av yoghurten.
Blanda yoghurtblandningen och vispade grädden på samma sätt.
Fyll i portionsformar eller en större skål.
Kyl ner under minst 4 timmar. Täck gärna över med plastfilm.
Garnera gärna med färska bär
Tips:
Genom att inte blanda allt på en gång utan blanda ”fram och tillbaka” är det lättare att få en slät massa.
Det är viktigt att inte röra för mycket så att inte grädden sjunker.