Ingredienser
1 ananas
Goda smulor
30 g hasselnötter
15 g solroskärnor
30 g havregryn
35 g smör
½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
Honung- & chiliyoghurt
2 dl Grekisk Yoghurt
1 chili (välj styrka på chilin efter önskad chilihetta)
2 msk flytande honung
Så här gör du
Värm ugnen till 220 C. Hacka hasselnötterna grovt och blanda ihop samtliga ingredienser till en smulig deg. Lägg smuldegen i en ugnsfast form och ugnsbaka de ca 10 minuter till fin rostad färg.
Dela, kärna ur och finhacka chilin och blanda den med yoghurt och honung.
Värm grillen till hög temperatur. Skär ananasen i 6 klyftor. Grilla ananasklyftorna ca 3 minuter på varje sida till fin färg.
Servera den nygrillade ananasen med smulorna och den heta, söta yoghurten.
Receptet skapat av Mattias Larsson, Lindahls yoghurtkock