Ingredienser
1 långpanna, ca 32 x 24 cm
Kaka:
4 dl Lindals Grekisk Yoghurt, 400 g
2 dl socker, 200 g
3 dl vetemjöl, 185 g
2 tsk bakpulver, 15 g
2 tsk vaniljsocker, 10 g
2 tsk krossad kardemumma, 10 g
4 msk smält smör, 60 g
Glasyr:
3 dl Lindals Grekisk Yoghurt, 300 g
1 dl florsocker, 90 g
1 tsk vaniljsocker, 5 g
1 dl riven kokos, 100 g
Så här gör du
Smält smöret och låt svalna.
Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör i yoghurt och smör. Rör inte för mycket för bästa resultat.
Bred ut smeten i en långpanna till ett jämnt lager. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka.
Låt kakan svalna.
Glasyr:
Rör ihop yoghurt, florsocker och vaniljsocker till en slät smet.
Bred glasyren i ett jämn lager över kakan. Strö kokos över.
Skär kakan i lagom stora bitar efter eget önskemål.
Tips:
Rosta kokosflingorna lätt i en teflonpanna.
Smaksätt glasyren med rivet apelsin- eller citronskal.
Receptet insänt av Anna Hammarberg, Västerås