Recept

Skriv ut

Chokladrulltårta med hallonfyllning

16-30 4 port

Ingredienser

Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl socker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk råsocker

Fyllning:
1,5 dl Turkisk Yoghurt
2 msk flytande honung
20 g hallon

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker till fast skum.
Sikta mjöl, bakpulver, potatismjöl och kakao ihop och rörförsiktigt ned i äggsmeten.
Lägg ett lättsmort bakplåtspapper i en långpanna och bred kaksmeten på detta. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Strö råsockret över den gräddade, heta kakan. Stjälp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla. Fukta det gamla pappret lätt och lägg det på kakan som får svalna under pappret.

Rör ihop honung, yoghurt och lättmosade hallon. Bred fyllningen på den fortfarande ljumna kakan och rulla försiktigt ihop till en rulle. Låt kallna med skarven nedåt. Servera i tjocka skivor.