Ingredienser
4 auberginer
½ dl olivolja
1 dl Salakis turkisk yoghurt
1 citron (skal och juice)
1 matsked rökt paprikapulver
½ bunt mynta
1 granatäpple
2 matskedar svarta sesamfrön
Salt och nymald peppar
Så här gör du
Skär auberginerna på längden och lägg dem i en ugnsfast form med snittytan upp. Häll över lite olivolja, salt och peppar. Sätt formen i ugnen och baka auberginerna i ca. 45 min tills de blir mjuka och får en fin guldfärg.
Ta dem ur ugnen och låt dem svalna. Skär ut köttet ut auberginerna och finhacka.
Rör ihop med yoghurt, olivolja, finrivet citronskal och juice från citronen, paprikapulver, salt och peppar.
Lägg i en skål och strö över kärnorna från granatäpplet, mynta och svarta sesamfrön.
Servera med bröd, brödpinnar, pitabröd eller grönsaker.