Ingredienser
1 rund kakform med löstagbar botten,24 cmdiam.
Botten:
80 g hasselnötter
150 g digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
1,5 dl socker, 160g
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
300 g cottage cheese, rumstempererad
200 g färskost
2,5 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl hallon,100 g
1,5 dl vatten,150 g
7 tsk gelatinpulver, 20 g (10 blad)
Gelé:
4-5 dl hallon,250 g
4 dl vatten,400 g
2 dl gelésocker,200 g
Så här gör du
Botten:
Smula kex och nötter i en mixer, och blanda med det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper på botten av tårtformen och kläm fast ringen.
Tryck ut degen i formen och ställ kallt.
Fyllning:
Lägg gelatin blött i vatten.
Vispa grädden.
Smält gelatinen i mikron.
Mosa hallon lätt och vispa ihop med cottage cheese, gelatin, socker, vaniljsocker.
Rör grädden försiktig i ostmassan.
Häll blandningen i tårtformen, släta till och ställ kallt i minst 4 timmar.
Gelé:
Kok upp vatten med några hallon (för färgens skull).
Rör i gelésocker, låt koka upp igen och låt svalna en stund till gelén börja tjockna.
Ta tårtan ur kylen och garnera med hallon.
Ös gelén över hallonen och sätt tårtan i kylen igen i minst 3 timmar.
Tips:
Sätt tårtan på ett serveringsfat, öppna ringen, lyft tårta försiktigt och dra bott formens botten. Sänk tårtringen på fatet och håll nertryckt samtidigt som bakplåtspappret dras bort i sidled. Lossa tårtan från ringens kant och lyft upp ringen.
Tårtan blir ännu krämigare om Du använder Lindahls Rysk Yoghurt
Receptet insänt av
Tuuli Madikainen, Forssa, Finland