Ingredienser
500g Turkisk yoghurt
250g chokladkex
200g jordgubbar
200g kräm
100g smör
15g gelatin
4 msk amarettosirap
1/2 citron
socker
vaniljsocker
Så här gör du
Krossa kex (spara 3 kex till garneringen) och tillsätt mjukt smör och sirap. Blanda och tryck ut blandningen längst ner i formen med fingrarna.
Låt 10 gram gelatin smälta i ett vattenbad.
Mixa yoghurt med jordgubbar och tillsätt socker efter smak. Tillsätt smält gelatin och häll massan ovanpå kakblandningen i formen.
Placerad i kylskåp i 2 timmar.
Ta 6-8 jordgubbar och dela i tu och krossa de resterande kexen och dekorera tårtan med detta.
Smält de gelatinet du har kvar, vispa grädde och socker, riv citronskal och blanda sedan noga. Häll blandningen över tårtan och placera den i kylskåp över natten.
Skär de återstående jordgubbarna i skivor och dekorera tårtan och servera.