Ingredienser
4 skivor rostbröd
1 burk kronärtskockshjärtan
1,5 dl Rysk yoghurt
2 msk grovkornig senap
1 klyfta vitlök, pressad
50 g tunt skivad parmaskinka
50 g smör
1 st rödlök, skivad
2 msk ättika
4 msk socker
8 msk vatten
olja till stekning
lite ruccola till garnering
salt och peppar
Så här gör du
- Börja med att sila bort vätskan ifrån kronärtskockorna i ett durkslag. Dela dom sedan på mitten.
- Blanda yoghurt med vitlök och senap. Lägg ner kronärtskockorna i yoghurten och smaka sedan av med salt och peppar.
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. När sockret lösts upp kan du ta bort kastrullen ifrån spisen och lägga i den skivade löken.
- Skär bort kanterna ifrån toastbrödet och stek gyllenbrunt på båda sidorna i olja och smör.
- Lägg upp på tallrik med lite ruccola, några kronärtskockshalvor och parmaskinka. Toppa med den inlagda rödlöken.