Recept

Skriv ut

Söndagsscones utan smör

31-45 16 bitar port

Ingredienser

7,5 dl mjöl
½ dl vetekross
½ dl krossat linfrö
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk honung
2 ägg
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop ägg, honung och yoghurt. Blanda allt till en slät deg utan att knåda för mycket. Dela degen i 4 jämnstora bitar. Platta ut med välmjölad handflata till ca 1,5 cm tjocka rundlar på en bakplåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje rundel för att dela upp i fyra delar. Använd en väl mjölad kniv så blir det lättare att dela sconesen när de skall ätas. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Smaklig frukost eller afternoontea!