Ingredienser
1 limpa
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl havregryn (70 g)
1 dl sötmandel, skalad (65 g)
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bikarbonat (10 g)
1 tsk salt (5 g)
1 tsk malen kanel (5 g)
2 dl blandad torkad frukt (125 g)
½ dl flytande honung (70 g)
2 msk vatten
Så här gör du
Grovhacka mandeln och den torkade frukten (t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon).
Rosta mandeln och havregryn gyllenbruna i en teflonpanna.
Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.
Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader.
Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.
Serveringstips:
Servera gärna lätt ljummen med en mögelost (Brie, Gorgonzola, Ädelost)