Ingredienser
Yoghurttäcke:
1 dl Rysk yoghurt
1 dl florsocker
Mandelkaka:
400 g mandelmassa
185 g smör
4 ägg
50 g vetemjöl
till pajformen:
20 g smör
½ dl ströbröd
Kardemummasocker:
2 tsk krossade kardemummakärnor
2 msk strösocker
till servering:
250 g färska hallon
Så här gör du
Värm ugnen till 175 C. Riv ner mandelmassa i en bunke och tärna och lägg ner smöret. Blanda alltsamman väl och tillsätt därefter äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl. Smöra och bröa en springform om 25 cm i diameter och häll ner mandelsmeten. Ugnsbaka mandelkakan ca 20 minuter tills den fått en lätt brynt färg. Låt mandelkakan svalna och plocka därefter ur den från formen.
Blanda florsocker med rysk yoghurt och häll över kakan. Lägg på hallonen och strö över kardemummasockret precis före servering